Google reviewscore: 4.9
4.9/5

7 gouden tips voor het plaatsen van video op LinkedIn

7 gouden tips voor het plaatsen van video op LinkedIn

Met de komst van de aparte video-tab op LinkedIn is deze vorm van media ineens weer razend populair. Uit onze eigen ervaring blijkt namelijk dat het bereik van je video’s enorm stijgt als je in deze tab terechtkomt.

De vraag is, hoe krijg je dat voor elkaar? Dát ga ik je haarfijn uitleggen in dit artikel. 

Inhoud artikel:

Waar vind je de video-tab op LinkedIn

Op dit moment vind je de aparte video-tab alleen nog op de mobiele applicatie. Op laptop/desktop zie je uiteraard ook video’s, maar dan ‘gewoon in de tijdlijn’. Of de aparte tab ook hierop geïntroduceerd wordt in de toekomst is mij nu nog niet bekend. De video’s worden getoond in de taal van je taalinstelling. Zie je alleen Engelstalige video’s en zie je liever de Nederlandse, dan moet je je taal aanpassen. 

Op de mobiele applicatie zie je twee opties: 

De eerste optie: 

Je scrolt door je tijdlijn op de homepage en ziet ‘Voorgestelde video’s’ of ‘Video’s voor u’ staan. Dit is een tab die je van links naar rechts verschuift en waar je maximaal 5 video’s in uitgelicht ziet staan. 

LinkedIn video's

Je zou verwachten dat deze voorgestelde video’s getoond worden op basis van interesse en algoritme. Deels is dat (bij mij) zo, maar over het algemeen ook niet. Benieuwd naar jouw ervaring hierin, stuur me gerust een berichtje of laat een reactie achter hieronder.

 De tweede optie: 

Je ziet een ‘Video’ knopje onderin je menubalk. 

video tab knop linkedin

Klik je daarop, dan zie je een ongelimiteerde (?) stroom aan video’s. Swipe naar boven om van de een naar de ander te gaan. 

Video tab op LinkedIn

Hoe krijg ik mijn video in de video-tab van LinkedIn

Hoe je je video in deze tab krijgt? 

Niet. 

En daarmee bedoel ik dat je dat niet zelf kunt. Het wordt bepaald door een speciale redactie van LinkedIn. Als zij jouw video goed genoeg en interessant vinden, dan zetten ze hem in deze tab. Een mooi filter voor iedereen die denkt met privébeelden of gejatte video’s van derden hier een groot bereik te behalen.

Je plaatst de video dus ‘gewoon’ in je tijdlijn, native uiteraard, en dan is het maar hopen dat LinkedIn hem oppakt. 

7 tips voor je video's op LinkedIn

Dat LinkedIn je video in de tab plaatst zal zeker niet altijd het geval zijn. Maar vaak ook wel. En daarom geef ik je nu een aantal concrete tips die deze kans flink vergroten. Sowieso gelden deze tips ook voor op de tijdlijn zelf. 

Tip 1: Creëer verticale video's

Mensen bekijken LinkedIn steeds vaker, en soms alleen, op de mobiele applicatie. Verticale video’s werken daar het beste en ook in de video-tab zie je dat uitgegaan wordt van verticaal. 

Op zich kun je wel een horizontale video gebruiken, maar dan krijg je dit, Veel zwart boven, veel zwart beneden. Rechtopstaand filmen dus.

video tab linkedin voorbeeld hoe je hem plaatst

Tip 2: Ondertiteling is een must

Heb jij je geluid op je telefoon standaard aan staan of uit? 

De meeste mensen antwoorden het laatste: “Uit”. En dat is de reden dat ondertiteling een must is. Als mensen je video voorbij zien komen en kunnen meelezen, trigger je ze misschien om de hele video te bekijken omdat ze direct zien waar het over gaat. 

Daarnaast komt het soms ook gewoon niet uit om het geluid aan te zetten en kun je ook zonder geluid de video rustig bekijken en ‘luisteren’ met de tekst. 

Tips voor het ondertitelen

Ondertiteling kun je met verschillende apps toevoegen. Dit kun je handmatig, maar ook automatisch doen. Sowieso adviseer ik je, áltijd, de tekst nog een keer door te lopen en aan te passen voordat je het plaatst. 

  • Je hebt diverse opties via Youtube. Als je je video daar toch al op plaatst, kun je net zo goed daar ook de ondertiteling inladen. Wil je je verkeer op Youtube hebben, deel dan de link naar Youtube. Wil je je verkeer en engagement op LinkedIn hebben, download je video dan en plaats hem rechtstreeks op de tijdlijn (native). 
  • Mijn favoriet vandaag de dag: CapCut. Superfijne bewerkings-app voor onder andere video’s en ondertiteling geen probleem. Het leuke van deze tool is dat je allerlei extra opties hebt. Je kunt je tekst bijvoorbeeld begeleiden met een kleurtje. Zie als voorbeeld deze post op LinkedIn: 
EEN BOODSCHAP VAN ONS

500 TIPS EN IDEEËN VOOR JE LINKEDIN-POSTS

Hoe creëer je een LinkedIn-post die je doelgroep ook echt raakt

Hoe zet je een goede LinkedIn contentstrategie op

Wanneer kun je het beste een post plaatsen en hoe vaak doe je dat?

Hoe werkt het algoritme

Tips voor SEO, AI, en auteursrechten

Werken hashtags nog en wat doe je met tags

Wat is het verschil tussen liken, reageren en reposten

LinkedIn expert Corinne Keijzer deelt samen met 11 andere topspecialisten maar liefst 500 tips en ideeën voor jouw LinkedIn-posts. Wedden dat het werkt?  

LEES VERDER

💡 Wil je dat je video in de zoekmachines makkelijker terug te vinden is? Dan is het belangrijk om er een SRT bestand aan te hangen. Dit is een los bestand met de tekst die je als ondertiteling invoegt. Omdat je het los invoert worden de zoekwoorden meegenomen in de zoekmachines. 

hoe voeg je een SRT bestand toe aan een video

Tip 3: Geen langdradige intro's of logo's

Ok, ok, ok, in mijn post hierboven start ik wel héél erg knallend, dat hoeft nou ook weer niet. 😉 

Wel is het belangrijk te weten dat mensen in de eerste 3 seconden beslissen of ze je video willen bekijken of niet. Als je start met een vreselijk saai traag intro, dan snap je dat je ze kwijt bent. Begin met een stelling, een vraag, een clou waar je video over gaat. Maak mensen nieuwsgierig, prikkel ze. Zorg dat ze door willen kijken.

Tip 4: kort en krachtig, to the point

De meeste mensen die door een tijdlijn scrollen hebben niet veel tijd en niet veel geduld. Het gemiddelde aantal seconden dat een video bekeken wordt is maar 15 seconden.

Houd je video dus kort, krachtig en vooral to the point. Er wordt vaak een ideaal aantal seconden geroepen maar zelf ben ik van mening dat het puur draait om de inhoud. Ben je interessant, dan kijken mensen net zo goed een paar minuten. We kijken ook films van 3 uur, zoals Lord of the Rings, dus maak je niet te druk om de lengte. Zorg voor inhoud en een supersterk begin.

Tip 5: Maak je video eens wat dynamischer

Als ik zo door die video-tab heen blader word ik daar eerlijk gezegd ook wel een beetje droevig van…. ik zie vooral pratende, koptelefoon-ophebbende mensen. Mensen houden van dynamiek, snelheid, geen trage gesprekken. Maak eens een video die bestaat uit meerdere shots. Bijvoorbeeld een verslag van een evenement of een bezoek bij een leuke klant.

Dit is een voorbeeld van mezelf van een paar jaar geleden. Het is horizontaal gefilmd, dat was toen het format, maar daar gaat het hier niet om. Het gaat om het voorbeeld, hoe je op een andere manier video’s kunt maken. Wie weet inspireert het je.

Tip 6: Spreek in de actieve vorm

Eentje die ik zelf nog steeds heel lastig vind: zullen, worden, kunnen, hebben, onze taal zit vol hulpwerkwoorden. En net als met tekst kan het soms je verhaal onnodig langer maken dan het is. Spreek dus, net als in je bijdragen op LinkedIn, ook op je video in de actieve vorm. 

Dus niet: 

Hij zou graag een sushi workshop willen volgen bij Rik Keijzer.

En wel: 

Hij wil graag een sushi workshop volgen bij Rik Keijzer.

Tip 7: Gebruik hulpapps zoals een autocue

Heb je een goed verhaal te vertellen, maar lukt het niet om dat spontaan in 1 of 2 takes voor de camera te doen? Lang leve de autocue app! 

Laad op de speciale app, bijvoorbeeld Teleprompter, je Worddocument in met je verhaal en presenteer net zo goed als Chantal Janzen of Robert ten Brink. 

Een andere onmisbare tool die ik zelf gebruik om video’s op te maken is ‘CapCut’. Ook het ondertitelen met kleurtjes gaat hierin heel gemakkelijk.

Ik zou zeggen, ga er gewoon lekker mee spelen en oefenen, het wijst zich uiteindelijk vanzelf. 

EEN BOODSCHAP VAN ONS

INCOMPANY TRAINING - LINKEDIN VOOR BEDRIJVEN

Speciaal voor bedrijfspaginabeheerders die op LinkedIn willen heersen

LEES VERDER

Deel dit artikel:

Laat een reactie achter

Foto van Corinne Keijzer

Corinne Keijzer

Corinne is sinds 2010 volledig gespecialiseerd in LinkedIn marketing en -strategie. Ze is officieel tot ambassadeur benoemd door LinkedIn en beschikt over de officiële LinkedIn certificeringen. Ze heeft haar diploma NLP Practitioner en een uitgebreide opleiding in breinkennis en hersenwetten. Hiermee weet zij zich te onderscheiden in haar trainingen en geeft ze haar deelnemers een groot voordeel. Corinne is een bekende auteur in Nederland, ze schreef honderden artikelen en maar liefst 4 bestsellers over LinkedIn. Ze is bekend van diverse media zoals RTL Nieuws, Telegraaf, AD, NRC, Nu.nl, RTL Z en Radio 1, 538 en Q-music. Wil je haar een keer uitnodigen voor een interview? Geen probleem, ze werkt altijd graag mee!

Open LinkedIn-trainingen voor bedrijfspagina-beheerders

Lees ook

creator mode linkedin
LinkedIn

LinkedIn Creatormodus gebruiken – dit zijn de opties

De LinkedIn creatormodus (of creator mode) is een optie die heel interessant kan zijn voor je, vooral als je je veel bezighoudt met content op LinkedIn. Visuals zijn ontzettend sterk, je brein verwerkt beelden 60.000 keer sneller dan tekst. Daarom is het goed om te weten dat deze optie bestaat en wat het precies doet. In dit artikel laat ik zien wat er na activatie in je profiel verandert en welke extra opties je ineens aangeboden krijgt. 

Lees verder »
Winkelwagen
Scroll naar boven