Google reviewscore: 4.9
4.9/5

Geen connectie op LinkedIn en toch een privébericht sturen

Hoe stuur je toch een privébericht aan iemand die geen connectie is op LinkedIn.

Sinds LinkedIn de gepersonaliseerde uitnodigingen aan banden heeft gelegd, is het lastiger om contact te krijgen met LinkedIn-leden waar je (nog) niet mee gelinkt bent. Of toch niet? Er zijn een aantal LinkedIn-hacks die je in kunt zetten om deze limiet te omzeilen, waarmee je toch een privébericht stuurt. Lees snel verder om te zien hoe.

Inhoud van dit artikel

Limiet gepersonaliseerde uitnodigingen

Een persoonlijk berichtje bij je uitnodiging om te linken kan maar bij maximaal 10 personen per maand. En, heel bijzonder, in sommige gevallen zelfs maar bij 5 personen per maand. Geen idee waar dit verschil in zit eerlijk gezegd.

maximum uitnodigingen linkedin

LinkedIn zegt dit te doen om het spammen tegen te gaan, maar uiteindelijk willen ze (uiteraard) dat meer mensen een betaalpakket afsluiten. Dan heb je die limiet namelijk niet, van daaruit kun je (beperkt) InMails sturen. 

Hoe ga je met deze limiet om in de gratis versie en hoe ‘omzeil’ je dit aantal van maximaal 10 per maand? Een ‘los’ privébericht kun je alleen versturen aan LinkedIn-leden waarmee je gelinkt bent. 

Er zijn een aantal uitzonderingen waarin het wél kan. Hier komen ze!

Groepsleden een privébericht sturen

Check of mensen een groep delen met je, dan kun je een privébericht sturen zonder gelinkt te zijn. Je ziet gedeelde groepen al direct terug in het persoonlijk profiel van iemand, onder ‘Hoogtepunten’.

waar zie je groepen op iemands profiel

Je kunt ook naar beneden scrollen, helemaal onderaan in het profiel zie je bij interesses ook de groepen terug waar de profielhouder lid van is. Klik op ‘Alle groepen weergeven om meer te zien’. 

waar zie je groepen op iemands profiel

Heb je doorgeklikt, hier of onder de hoogtepunten, dan zie je van welke groepen jij zelf ook lid bent. Dit zie je door de tekst ‘Lid geworden’. 

waar zie je groepen op iemands profiel

Klik door op de groep (niet op ‘Lid geworden’, dan verwijder je de groep). Kies daarna voor ‘Leden’, rechts bovenin de groep. 

bericht sturen binnen een groep op linkedin

Nu kun je ieder lid van deze groep een privéberichtje sturen. Je kunt ook zoeken op naam zoals je ziet.  

Mensen met open to work privebericht sturen

💡 Let op: ook hier zit een limiet op. Je kunt maximaal 15 mede-leden per maand een privébericht sturen in een groep.  

EEN BOODSCHAP VAN ONS

GRATIS HANDLEIDING LINKEDIN

Al meer dan 160.000 keer gedownload!

Alle tips en tricks om een professioneel LinkedInprofiel op te zetten.

Krijg meer klanten, leads én opdrachten.

Must read voor iedereen die serieus met LinkedIn aan de slag wil.

Download deze unieke LinkedIn handleiding en krijg als bonus de zevendelige online videocursus over LinkedIn van LinkedIn expert Corinne Keijzer er gratis bij!

LEES VERDER

Mensen met een 'Open profile' privébericht sturen

Mensen met een betaalpakket geven vaak daarin aan dat ze een ‘Open profile’ hebben. Hierdoor is het mogelijk ze een privébericht te sturen zonder gelinkt te zijn. Het vervelende is, je ziet dit niet direct terug in het profiel. Je ziet alleen aan het gouden logo dat ze een betaalpakket hebben. Door op ‘Bericht’ te klikken zieje direct of je wel of niet een berichtje kunt sturen. Gewoon proberen dus.

Mensen met open profile privebericht sturen

Werkzoekenden, Recruiters, Services

Staat iemand open voor werk met in zijn of haar profielfoto het label ‘#Opentowork’? Dan kun je ook in deze uitzondering een privébericht sturen zonder gelinkt te zijn. Klik hiervoor op ‘Details weergeven’ onder ‘Beschikbaar voor werk’. 

Mensen met open to work privebericht sturen

Ditzelfde geldt voor Recruiters, zij hebben dan het paarse label ‘#Hiring’ in hun profiel staan. Ook geldt het voor mensen die ‘Services’ gevuld hebben. Bij alle drie deze opties (die je in je eigen profiel onder de knop ‘Beschikbaar’ vindt) kun je een privébericht sturen door op ‘Details weergeven te klikken. 

Uitzondering om LinkedIn privébericht te sturen
hoe stuur je een bericht aan iemand op LinkedIn waarmee je niet gelinkt bent?
EEN BOODSCHAP VAN ONS
Digital Moves - Corinne Keijzer - LinkedIn trainingen

EXCLUSIEF LINKEDIN PROGRAMMA - ZO WORDEN JE COLLEGA'S SUCCESVOLLE AMBASSADEURS OP LINKEDIN

Haal met minimale inspanning het maximale uit LinkedIn

LEES VERDER

Vraag om een introductie

Vragen om bij iemand geïntroduceerd te worden op LinkedIn doen we in Nederland niet graag. We houden liever het heft in eigen handen. Maar nu ontkom je er misschien een keer niet aan. 

Stel, je wilt met iemand linken en je bent door je credits heen. Ga dan naar een connectie die ook gelinkt is met de persoon van jouw interesse. Je ziet de gedeelde connecties direct terug in het profiel als je 1ste of 2de graadsconnectie bent.  

Uitzondering om LinkedIn privébericht te sturen

Kies een connectie uit waarvan je weet dat diegene jou verder kan en wil helpen. Vraag dan of hij of zij een privébericht wil sturen aan diegene én aan jou met een kort tekstje. Bijvoorbeeld dat je graag in contact wil komen met diegene. 

Het mooie is, in LinkedIn wordt een dergelijk privébericht met meerdere mensen direct omgezet in een groepsgesprek. Jouw connectie kan daarna het groepsbericht verlaten en jou laten chatten met desbetreffend persoon. 

Wat je verder kunt doen

Ken je iemand al, bijvoorbeeld omdat je diegene net ontmoet hebt? Stuur dan de uitnodiging zonder berichtje. Het helpt om iemand al bij de ontmoeting aan te geven dát je de uitnodiging stuurt. Na acceptatie kun je, indien nodig, uiteraard ook altijd nog een privébericht erachteraan sturen. 

Krijg je een uitnodiging zonder bericht en ken je die persoon niet? Klik dan even door op ‘Alle beheren’ en stuur eerst een bericht terug. Misschien tobt diegene ook wel met zijn of haar limiet 😉. Alle uitleg hierover vind je in dit artikel.

Ga een beetje creatief om met de uitnodigingen. Mocht je iemands interessante post op de tijdlijn zien en wil je naar aanleiding daarvan linken, laat dan in de reactie weten dat je een uitnodiging verstuurt. Scheelt weer een credit.

Tot slot zijn er uiteraard altijd meerdere wegen die naar Rome leiden. Via Google kun je ook vaak wel de gegevens van iemand achterhalen (al wordt dit steeds moeilijker, zie mijn LinkedIn nieuwsoverzicht van December). Daarop staan misschien wel de website, het telefoonnummer of het e-mailadres van desbetreffend persoon. 

Veel succes verder met het netwerken. Laat vooral hieronder in de reacties weten of je tips toegepast hebt en zoja hoe. Ik ben heel benieuwd. En misschien heb je zelf wel een goede LinkedIn hack? Stuur me vooral een berichtje op Corinne@digitalmoves.nl 

EEN BOODSCHAP VAN ONS

INCOMPANY TRAINING - MEER SUCCES MET LINKEDIN

Jij en je collega’s willen ‘iets’ met LinkedIn. Maar waar begin je dan…?

LEES VERDER

Deel dit artikel:

Laat een reactie achter

Foto van Corinne Keijzer

Corinne Keijzer

Corinne is sinds 2010 volledig gespecialiseerd in LinkedIn marketing en -strategie. Ze is officieel tot ambassadeur benoemd door LinkedIn en beschikt over de officiële LinkedIn certificeringen. Ze heeft haar diploma NLP Practitioner en een uitgebreide opleiding in breinkennis en hersenwetten. Hiermee weet zij zich te onderscheiden in haar trainingen en geeft ze haar deelnemers een groot voordeel. Corinne is een bekende auteur in Nederland, ze schreef honderden artikelen en maar liefst 4 bestsellers over LinkedIn. Ze is bekend van diverse media zoals RTL Nieuws, Telegraaf, AD, NRC, Nu.nl, RTL Z en Radio 1, 538 en Q-music. Wil je haar een keer uitnodigen voor een interview? Geen probleem, ze werkt altijd graag mee!

Open LinkedIn-trainingen voor bedrijfspagina-beheerders

Lees ook

LinkedIn

LinkedIn cijfers 2023 – een overzicht

In mei 2023 bestond LinkedIn 20 jaar. Op dat moment telde het platform 930 miljoen geregistreerde accounts. Precies een half jaar later, op 1 november, staat de teller op…. 1 miljard! Tijd voor een feestje maar ook een lijstje met alle huidige LinkedIn cijfers.

Lees verder »
Linken of volgen, wat is het verschil? Artikel van bekende LinkedIn trainer en expert Corinne Keijzer.
LinkedIn

Linken of volgen op LinkedIn – wat is het verschil

Linken of volgen op LinkedIn? Sinds de Creatormodus is verdwenen lijken de vragen hierover toe te nemen. Het ene persoonlijke profiel heeft een ‘Volgen’ knop in het profiel, de ander ‘Connectie maken’. Hoe zit dat? Kun je zelf kiezen? En dan heb je ook nog de optie om te ‘Ontvolgen’, hoe doe je dat en wat gebeurt er dan? In dit artikel leg ik alle verschillen uit en uiteraard vergezeld van de nodige en handige tips.

Lees verder »
creator mode linkedin
LinkedIn

LinkedIn Creatormodus gebruiken – dit zijn de opties

De LinkedIn creatormodus (of creator mode) is een optie die heel interessant kan zijn voor je, vooral als je je veel bezighoudt met content op LinkedIn. Visuals zijn ontzettend sterk, je brein verwerkt beelden 60.000 keer sneller dan tekst. Daarom is het goed om te weten dat deze optie bestaat en wat het precies doet. In dit artikel laat ik zien wat er na activatie in je profiel verandert en welke extra opties je ineens aangeboden krijgt. 

Lees verder »
Winkelwagen
Scroll naar boven