Google reviewscore: 4.9
4.9/5

7 verborgen LinkedIn opties die je wilt kennen

7 LinkedIn opties die verstopt zitten en die je wilt kennen. LinkedIn expert Corinne Keijzer laat zien waar je ze vindt.

LinkedIn kent een aantal opties die niet makkelijk te vinden zijn als je er niet een keer op gewezen bent. Soms zijn ze ook alleen via de mobiele applicatie te vinden of te gebruiken. In dit overzicht vind je 7 van die opties.

Mis ik er nog een waarvan je vindt dat die er nog bij hoort? Laat het weten in de reacties. 

Inhoud artikel:

Bijdragen opslaan en later lezen

Herken je dit: je ziet een bijdrage op de LinkedIn tijdlijn en wil deze graag op een later tijdstip lezen omdat je op dat moment geen tijd hebt. Helaas is de bijdrage op een gegeven moment verdwenen en ben je de naam vergeten van de persoon die de bijdrage heeft geplaatst. Wat nu? 

Het is heel simpel. Je kunt iedere bijdrage opslaan. Klik hiervoor op de 3 puntjes rechtsboven in de hoek van de bijdrage zelf. 

Hoe sla je bijdragen op op LinkedIn en waar vind je ze weer terug? LinkedIn expert en trainer Corinne Keijzer legt het je uit.

Je vindt deze bijdragen terug via de knop ‘Mijn items’ op de homepage.

Hoe sla je bijdragen op op LinkedIn en waar vind je ze weer terug? LinkedIn expert en trainer Corinne Keijzer legt het je uit.

Op mobiele applicaties vind je de optie door op je profielfoto linksboven te klikken. Er volgt een uitklapmenu en als je een beetje doorscrolt naar beneden zie je daar ‘Opgeslagen bijdragen’ staan. 

HIer zie je waar je je bijdragen terugvindt die je opslaat op LinkedIn. Klik op je profielfoto en daarna op 'Opgeslagen bijdragen'.
EEN BOODSCHAP VAN ONS
Digital Moves - Corinne Keijzer - LinkedIn trainingen

EXCLUSIEF LINKEDIN PROGRAMMA - ZO WORDEN JE COLLEGA'S SUCCESVOLLE AMBASSADEURS OP LINKEDIN

Haal met minimale inspanning het maximale uit LinkedIn

LEES VERDER

QR-code voor je persoonlijke profiel

Soms is het handiger om een QR-code te gebruiken dan de URL van je persoonlijke profiel. Denk hierbij aan een elektronische handtekening, je visitekaartje of naamplaatje op de beurs. 

Waar vind je deze QR-code? Je moet hiervoor naar de mobiele applicatie. Klik in de zoekbalk bovenin. 

Waar vind ik de qr code op linkedin? LinkedIn expert en trainer Corinne Keijzer legt het je uit.

Er verschijnt een icoontje rechts van de zoekbalk. Klik daarop en je vindt je eigen persoonlijke QR-code. Je kan deze opslaan op je telefoon en delen met bijvoorbeeld degene die je naamplaatje of visitekaartje opmaakt. 

Waar vind ik de qr code op linkedin? LinkedIn expert en trainer Corinne Keijzer legt het je uit.

Audio fragment

Hoe fijn is het als je even iemands stem hoort op LinkedIn en dat je weet hoe je zijn of haar naam uitspreekt? Daar is het audio fragment voor uitgevonden. Ook voor deze optie moet je naar de mobiele applicatie. Hij is overigens wel af te luisteren via de laptop/desktop. Je ziet een audio-icoontje achter iemands naam staan als diegene er gebruik van maakt. Op mijn profiel kun je het afluisteren als je een voorbeeld wilt horen. 

De optie vind je op de mobiele applicatie in je profiel zelf. Klik op het potloodje rechts onder je omslagfoto. Scrol naar beneden waar je ‘Uitspraak naam’ ziet staan en spreek je naam in. Je kunt zelf bepalen of het afluisterbaar is voor iedereen op LinkedIn of alleen je eerstegraads connecties. 

Hoe maak je een audio fragment op LinkedIn? LinkedIn expert en trainer Corinne Keijzer legt het je uit.

💡 Je hebt 10 seconden de tijd om iets in te spreken. Je kunt deze tijd ook gebruiken voor een uitnodiging bijvoorbeeld, om contact op te nemen, om koffie te drinken of om je te volgen. Of maak er iets anders moois van 🙂

EEN BOODSCHAP VAN ONS

VIP PRIVÉ LINKEDIN TRAINING

Echt knallen op LinkedIn. Durf je het aan?

LEES VERDER

Belletje lellen

Wie wil er nou niet belletje lellen? Het is handig om het belletje in te drukken bij mensen waar je niets meer van wilt missen als het gaat om hun bijdragen. Het algoritme bepaalt namelijk wat je ziet en op deze manier kun je dat bij bepaalde personen omzeilen.

Je vindt het belletje onder de omslagfoto en je moet met diegene gelinkt zijn of je moet hem of haar volgen. 

Hoe krijg je een melding van iemands bijdragen op LinkedIn? LinkedIn expert en trainer Corinne Keijzer legt het je uit.

💡 Deze optie bestaat ook voor de bedrijfspagina. Vraag je collega’s die bel in te drukken. Zo weten ze direct dat er een nieuwe bijdrage geplaatst is en kunnen ze snel beslissen of ze het willen delen in hun netwerk of er een like of reactie op geven. 

Reacties bij bijdragen uitzetten

Heel soms is het best lekker om reacties onder een post uit te zetten, om wat voor reden dan ook. En dat kan heel gemakkelijk. 

Klik op ‘Iedereen’ op het moment dat je een bijdrage plaatst. 

 

Hoe zet je reacties in een bijdrage op LinkedIn uit? LinkedIn expert en trainer Corinne Keijzer legt het je uit.

Klik daarna op ‘Commentaarcontrole’ en klik door op het pijltje daarachter. Je krijgt nu de keuze om reacties voor iedereen toe te staan (wat standaard ingesteld staat), alleen je eigen eerstegraads connecties of niemand. 

Hoe zet je reacties uit in een bijdrage op LinkedIn? LinkedIn expert en trainer Corinne Keijzer legt het je uit.

Stel dat je een bijdrage al geplaatst hebt, dan heb je nog steeds de mogelijkheid om de reacties uit te zetten. Klik daarvoor op de 3 puntjes rechtsboven in de bijdrage en kies ‘Wie kan commentaar geven op deze bijdrage?’

Hoe zet je reacties uit in een bijdrage op LinkedIn? LinkedIn expert en trainer Corinne Keijzer legt het je uit.

Een persoonlijk berichtje sturen bij de uitnodiging op de mobiele applicatie

Vaak krijg je uitnodigingen zonder persoonlijk berichtje op LinkedIn. Nu kan het zijn dat iemand al aan zijn limiet zit of het per ongeluk verstuurd heeft (door een suggestie bijvoorbeeld), maar vaak is het ook dat mensen niet weten dat je op de mobiele applicatie door moet klikken. 

Het kan per telefoon verschillen, maar als het goed is zie je ergens of 3 puntjes zoals hieronder of ‘Meer’ staan waar je op klikt. Er volgt een menu waarin je ziet staan ‘Uitnodiging personaliseren’. 

En zo kun je de uitnodiging alsnog personaliseren. Helaas wel nog steeds maar 5 keer per maand. 

Hoe verstuur je een uitnodiging met berichtje op de mobiele applicatie? LinkedIn expert en trainer Corinne Keijzer legt het je uit.

Services

Een onderdeel wat heel erg geschikt is voor ondernemers of salesmanagers op LinkedIn is ‘Services’. Je kunt met deze optie 10 services uitlichten en opdracht-aanvragen krijgen. 

Je vindt deze optie onder de knop ‘Beschikbaar’ in je persoonlijke profiel. 

Hoe werken services op LinkedIn en waar vind je ze? LinkedIn expert en trainer Corinne Keijzer legt het je uit.

Je krijgt een aantal invulvelden te zien en kunt aangeven welke services je wilt laten zien. Een klein info stukje en foto’s en video’s maken je promotie compleet. Ook zijn er reviews te ontvangen. 

Hoe werken services op LinkedIn en waar vind je ze? LinkedIn expert en trainer Corinne Keijzer legt het je uit.

Heb je een betaalpakket, dan krijg je ‘Services’ mooi overzichtelijk onder je ‘Info’ te zien, zoals hier bij Kevin. 

Hoe werken services op LinkedIn en waar vind je ze? LinkedIn expert en trainer Corinne Keijzer legt het je uit.

Heb je geen betaalpakket, dan is het helaas een klein grijs blokje met alleen je services in beeld. 

Hoe werken services op LinkedIn en waar vind je ze? LinkedIn expert en trainer Corinne Keijzer legt het je uit.
EEN BOODSCHAP VAN ONS

OPEN TRAINING - LinkedIn voor bedrijfspagina beheerders

Ontketen het potentieel van jouw bedrijf op LinkedIn in slechts één dag!

Schrijf je nu in en leer hoe je de kracht van bedrijfspagina’s en persoonlijke profielen kunt benutten!

LEES VERDER

Deel dit artikel:

Laat een reactie achter

Picture of Corinne Keijzer

Corinne Keijzer

Corinne is sinds 2010 volledig gespecialiseerd in LinkedIn marketing en -strategie. Ze is officieel tot ambassadeur benoemd door LinkedIn en beschikt over de officiële LinkedIn certificeringen. Ze heeft haar diploma NLP Practitioner en een uitgebreide opleiding in breinkennis en hersenwetten. Hiermee weet zij zich te onderscheiden in haar trainingen en geeft ze haar deelnemers een groot voordeel. Corinne is een bekende auteur in Nederland, ze schreef honderden artikelen en maar liefst 4 bestsellers over LinkedIn. Ze is bekend van diverse media zoals RTL Nieuws, Telegraaf, AD, NRC, Nu.nl, RTL Z en Radio 1, 538 en Q-music. Wil je haar een keer uitnodigen voor een interview? Geen probleem, ze werkt altijd graag mee!

Open LinkedIn-trainingen voor bedrijfspagina-beheerders

Lees ook

Hoe werkt het met de taalinstelling op LinkedIn? LinkedIn expert Corinne Keijzer geeft uitleg.
LinkedIn

Taalinstellingen op LinkedIn – hoe zit dat

De taalinstellingen zijn nog wel eens een struikelblok op LinkedIn. Wanneer ziet wie nu wat in zijn of haar taal en wat zijn eigenlijk de mogelijkheden tot het tonen van je profiel in meerdere talen? In dit artikel geef ik je alle ins en outs over álle taalinstellingen die er zijn op LinkedIn. 

Lees verder »
creator mode linkedin
LinkedIn

LinkedIn Creatormodus gebruiken – dit zijn de opties

De LinkedIn creatormodus (of creator mode) is een optie die heel interessant kan zijn voor je, vooral als je je veel bezighoudt met content op LinkedIn. Visuals zijn ontzettend sterk, je brein verwerkt beelden 60.000 keer sneller dan tekst. Daarom is het goed om te weten dat deze optie bestaat en wat het precies doet. In dit artikel laat ik zien wat er na activatie in je profiel verandert en welke extra opties je ineens aangeboden krijgt. 

Lees verder »
Winkelwagen
Scroll naar boven